Livsstil   Tips og tricks
Af Team Livsstil | 18 febr. 2019

De 4 bästa sakerna med bröllopsplanering

best parts of wedding planning

Även om vissa par kan tycka att det känns stort och skrämmande att planera ett bröllop så kan planeringen av er stora dag vara lika kul som att planera en semester - bokstavligt talat!

Bröllopsplanering är ett utmärkt sätt för dina och din partners egenskaper att verkligen få en chans att samverka till en extravagant helhet som ni kommer att minnas för resten av era liv. Bröllopsdagen ska ju, när allt kommer till kritan, vara den bästa dagen av ert liv tillsammans, eller hur? Så varför inte se till att det blir den bästa dagen att planera också? Samla ihop dina tjejkompisar och titta på riktigt bra bröllopsinspiration på Pinterest.

Instagram kan också vara en bra källa när det kommer till att välja dekoration och liknande för er stora dag. Se till att du frågar din partner vilka färger den vill ska vara inkluderade i ert bröllops färgtema. Ska ni ha blommiga färger som rosa och lila, eller citrustema med gult och orange? Ni kan välja vilka färger som helst! Det är som att vara ett barn i en godisaffär, fast den bättre, vuxna versionen… med sprit!

Skål för det!

1 – Provsmaka bröllopstårtan

En sak som ni behöver göra under tiden ni planerar är att provsmaka tårta, vilket kan vara en delikat och romantisk del av upplevelsen. Boka in ett datum för dig och din andra halva. Du kan också vara lite tramsig och dutta lite glasyr på din partners näsa! Ju sötare, desto bättre!

2 – Prova brudklänningar

En stor del av bröllopsplaneringen, och en som kan bli väldigt känslomässig är att välja ut brudklänningen. Brudtärnorna spelar också en viktig roll och du kan välja om du vill att de ska ha likadana klänningar i samma färg så att bruden verkligen syns, eller inte. Det finns så många alternativ, ha kul när du testar dem alla!

I stället för att se det som en uppgift att checka av på listan, se det som ett äventyr och njut! Var beredd på några små tårar från gamla moster och farmor. Detta kan faktiskt vara en upplevelse som får alla tjejer i familjen att komma närmare varandra, och mamma kommer aldrig glömma hur hon såg sin lilla flicka växa upp till en prinsessa!

3 – Välja en bröllopslokal

Ok, dags för bröllopslokalen. Det är nu ni behöver planera lite noggrannare, och ni måste veta hur många gäster som kommer och vilken sorts lokal ni behöver för er bröllopsdag. Behövs ett altare? Ett bra ljudsystem och mikrofon?

Finns det plats för DJ och sådan utrustning? Sätt dig ner med dina tjejkompisar och gör upp en lista över all logistik som måste sitta på plats och börja stryka de bröllopslokaler som inte uppfyller era krav (eller som bara är för stora och dyra för er stora dag). Att ha en lista kommer att vara väldigt praktiskt och du kan också skriva med olika blomsterarrangemang som del av detta planeringssteg.

4 – Skriva era löften

Era löften bör vara era egna, personliga ord. Vissa par bestämmer sig till och med för att strunta i löftena och bara dansa tills gryningen. Kärleken har inga gränser och ni ska fira er dag precis som ni vill! Ha ett kul samtal med din älskling och låt fantasin löpa amok!